Lignavita - Gezond de zomer door komen...
Terug naar overzicht

Gezond de zomer door komen...

Hieronder geven we je graag wat tips om de zomer op een gezonde en verantwoorde wijze door te komen.

1.Water water water

Je lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit vocht en dat vochtgehalte moet steeds op peil zijn om je goed te blijven voelen en je goed te kunnen blijven concentreren.
Vul je vochtvoorraad echter liever niet aan met sap, ijsthee en frisdrank. Dit zijn namelijk suikerbommetjes! Je lijf wordt het gelukkigst van water en (kruiden)thee. Wil je afwisseling? Maak bijvoorbeeld onze Lignavita icetea. Of wees creatief met ‘smaakjeswater’: voeg enkele schijfjes citroen, limoen, komkommer,… aan je water toe, of kruiden zoals munt en basilicum. Nog wat ijsblokjes erbij en genieten maar!
Neem als je op uitstap gaat een navulbare waterfles mee en drink regelmatig.

2.Leef en beweeg meer buiten

Dat is goed voor je conditie, spieropbouw, bloedwaarden én het is goed voor je hersenen! Wist je dat je nieuwe hersencellen en -verbindingen aanmaakt als je beweegt? Buiten bewegen is helemaal optimaal. Dat levert namelijk gelijk een portie vitamine D, wat weer belangrijk is bij allerlei functies in ons lijf!
Een stadswandeling, bergbeklimming, baantjes trekken in het zwembad, fietstocht, wandelend de boodschappen halen…, mogelijkheden genoeg!
(En vergeet daarbij niet jezelf met een goede zonnecrème in te smeren, beschermende kleding en een goede zonnebril te dragen.)

3.Maak bewuste keuzes

Vakantie is vakantie maar dat betekent nog niet dat je alle remmen los hoeft te gooien. Blijf bewuste keuzes maken en denken met gezond verstand. Natuurlijk mag je lekker meedoen, uit eten gaan, een ijsje eten, een wijntje op het terras. Maar niet alles tegelijkertijd, hou maat. Heb je bijvoorbeeld een ijsje gehad bij het zwembad? Neem dan geen dessertje na het eten. Geniet van dat wijntje, maar zonder borrelnootjes en calorierijke hapjes. Kies bewust èn geniet bewust!

4. Kom tot rust, relax

Ontspanning is op tijd en stond noodzakelijk voor ons brein en ons lichaam. We hebben het nodig regelmatig tot rust te komen en zo nieuwe energie op te doen. Schakel je mobiele apparaten regelmatig uit! Dit helpt je om los te komen van alle prikkels en om ten volle te kunnen genieten van het hier en het nu. De vakantie is hèt moment om een stapje terug te doen en te voelen en luisteren naar je lichaam.

5. Hou een ritme aan.

Ook al is het verleidelijk om tijdens je vakantie te genieten van late avonden en lang uitslapen, ons lichaam en onze geest zijn blijer als we het ritme van de natuur aanhouden: opstaan als de zon opkomt en gaan slapen als de zon ondergaat, en zo voldoende uurtjes slapen.

Tot slot:

Houd de teugels in handen, geniet met volle teugen maar gooi niet alle remmen los!
Maar wees ook niet te streng voor jezelf. Uiteraard brengt de zomer veel verleidingen met zich mee en je kan misschien niet aan alle verleidingen weerstaan… Maak je af en toe een minder gezonde keuze? Vergeef het jezelf en pak dan je gezonde gewoontes terug op. Het leven is niet zwart/wit, alles of niets. Het is kwestie van bewust en met gezond verstand bemiddelen!

Fijne zomer allemaal!

Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2024 by Lignavita