Lignavita - Hoe kan Lignavita helpen tijdens het sporten?
Terug naar overzicht

Hoe kan Lignavita helpen tijdens het sporten?

Eiwitdieet

De producten van Lignavita zitten boordevol eiwitten. Het voornaamste doel van onze eiwitrijke producten is de vetverbranding stimuleren, met behoud van spiermassa. Hierdoor zullen je spieren ook beter zichtbaar worden.

Maar hoe zorgt het dieet voor vetverbranding?

Tijdens het afslankprogramma (rood en oranje programma) kom je in ketose, waardoor het lichaam puur vet gaat verbranden om te blijven functioneren. Dit doordat ons programma een zodanig lage koolhydraatopname beoogt waardoor dit proces gestimuleerd wordt.
Wanneer je later dan naar het groene programma overgaat, zal je stilaan uit ketose treden en overtollig gewicht op een iets langzamere manier verliezen.
Het correct doorlopen van de verschillende programma's laten je geleidelijk aan terug in een gebalanceerd voedingspatroon komen, mét een optimale stofwisseling.

Hoe werken eiwitten

Eiwitten worden in het lichaam door het spijsverteringssysteem afgebroken tot aminozuren. Deze zorgen voor zowel de opbouw van spiercellen als voor toevoer van energie, dus een ideale vervanger van koolhydraten en vetten.

Voordelen van eiwitten

Vaak gaat diëten gepaard met sporten: je wil niet alleen vermageren maar er ook fit uit zien en je fit voelen. Vandaar dat onze producten de ideale ondersteuning bieden. In de sportwereld zijn eiwitten een zeer ‘hot topic’, niet zonder reden natuurlijk: ze hebben een heel belangrijke functie in opbouw en herstel van spieren.

Nog een belangrijk voordeel van eiwitten is dat ze ervoor zorgen dat je een vol gevoel hebt, waardoor het dieet veel eenvoudiger vol te houden is. Een hongergevoel is de grootste oorzaak van het niet volhouden van een dieet!

Verder dragen proteïnen bij aan:

  • Spieropbouw
  • Meer kracht
  • Verhoogde weerstand van het lichaam.

Conclusie

Het is een vaak voorkomend misverstand dat men door enkel en alleen veel te gaan sporten, een slank en fit lichaam kan verkrijgen. Een proteïnerijk dieet kan hierbij een groot verschil maken. Beide elementen zijn nodig om spieropbouw en vetverbranding te bevorderen.

Het proteïnedieet is dus 2 vliegen in 1 klap:

  • Enkel het vet wordt verbrand
  • Spiermassa wordt gestimuleerd

Voor verdere informatie kan je altijd terecht bij een Lignavitacoach! https://lignavita.be/find-a-coach

© Lukas Creemers

Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2024 by Lignavita